Politie pakt bende van12 man/25 bedrijfsinbraken

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-07-2009 | Gewijzigd op: 14-07-2009
Door 12 verdachten [29-63 jr.] aan te houden heeft de Bossche politie minstens 25 bedrijfsinbraken in Zd-Nederland opgelost. Op de A2 thv Boxtel-Noord werden op zaterdag 14 februari 2009 drie mannen uit Den Bosch aangehouden in een gestolen vrachtwagen.**
 Daarna werden in maart dit jaar in Den Bosch nog eens 8 mannen en een vrouw aangehouden. Ze worden onder meer verdacht van het plegen van grootschalige bedrijfsinbraken, heling van gestolen goederen en opiumdelicten.
Eerder was uit onderzoek gebleken, dat de verdachten deel uitmaakten van een criminele groep die zich richtte op het plegen van bedrijfsinbraken. De Brabantse recherche wilde met dat onderzoek de groep in kaart brengen en hun activiteiten doen stoppen.
Hun tactiek was overdag verkennen met een gestolen 'werkauto' en later de kraak zetten met andere gestolen auto's. De groep richtte zich op het buitmaken van makkelijk te verhandelen goederen.
Bij 12 huiszoekingen in Den Bosch en Kerkdriel zijn goederen aangetroffen zoals 6 auto's [valse kentekens], aanhangwagen, speedboot, kluis, sierraden, grote partijen merkkleding, fotolijstjes, verwarmingsketels, cd-roms, sigaretten en pallets met levensmiddelen. Daarnaast zijn er op 2 locaties grote hennepkwekerijen aangetroffen.
Het  financieel verkregen voordeel van de bende, gaat de politie in kaart te brengen om die mogelijk bij de verdachten terug te kunnen halen.

In augustus 2009 komt de bende voor en dan zal blijken uit welk milieu en of groepring ze bestaan, aldus A nja Visser van de politie.

**In een gezamenlijke politie-operatie werd zaterdagmiddag 14 februari 2009 een gestolen vrachtwagen met dvd’s op de afslag bij Boxtel klemgereden. De vrachtwagen was eerder in Amersfoort gestolen en parkeerde in Den Bosch op een industrieterrein aan de Hambakenwetering. Daar werd ie onopvallend door surveillances in de gaten gehouden. Totdat -na 2 uur wachten- vanuit een personenwagen een man was ingestapt en met de vrachtwagen en de personenauto voorop, naar de A2 richting Boxtel reden.