Bossche leraar pleegde ontucht met 16-jarige leerlinge

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-04-2021 | Gewijzigd op: 06-04-2021
Een 31-jarige Bossche leraar, die ontucht pleegde met een 16-jarige leerlinge, heeft 240 uur taakstraf en vier dagen celstraf gekregen. Zij hadden via internet  'expliciet seksueel gechat'. De man had ook seksueel getinte foto's van het meisje in zijn bezit. De 4 dagen zat hij al in voorarrest uit.
De verdachte gaf het meisje, toen 16 jaar, sinds de zomer van 2019 één keer in de week les. In oktober van dat jaar heeft zij aangifte van ontucht gedaan. Ze vertelde dat ze met haar leraar had gezoend, dat ze was betast en dat ze orale seks hadden. De verdachte gaf wel het contact toe, maar ontkende de seksuele handelingen.
'Expliciet seksueel karakter'
De  Bossche rechtbank noemt de verklaring van het meisje geloofwaardig. Haar verhaal werd ondersteund door een verklaring van een vriendin. Ook zijn gesprekken via Snapchat uitgelezen met 'duidelijk een grensoverschrijdend en soms zelfs expliciet seksueel karakter', aldus de rechtbank. De man wordt zwaar aangerekend dat hij als leraar bij zijn omgang met het meisje geen professionele afstand hield.
Verzachtend voor hem was dat het initiatief ook bij het meisje lag en dat in haar klas aan de leraar 'uitdagende vragen' werden gesteld.
De leraar is inmiddels ontslagen en werkt in de horeca.