Taakstraffen voor vechtpartij [2019] in Kolperstraat bij De Druif

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-06-2021 | Gewijzigd op: 24-06-2021
De Bosschenaren Remy K. (40), Neely T. (32) en Willy v.d. P. (39) -zijn tot 120 uur taakstraf veroordeeld voor de mishandeling in 2019 van een Bosschenaar (63). in een vechtpartij tijdens de Bossche kermis, die vanuit de Druif in de Kolperstraat werd voortgezet.

De vechtpartij ontstond in café/restaurant De Druif  tussen de Bosschenaar en enkele andere bezoekers onder wie Remy K. (40), Neely T. (32) en Willy v.d. P. (39). Volgens deze Bosschenaren en hun Vlijmense vriend Benny K .(31) gedroeg het slachtoffer zich ronduit irritant. Hij zou een nichtje (vriendin van Benny K.) hebben aangesproken op haar aanwezigheid in het café. Hij zou herhaaldelijk naar hun tafeltje zijn gelopen.
Het slachtoffer werd door een portier op straat gezet .Van dat incident wist hij alleen dat hij werd geschopt en geslagen. In het ziekenhuis kwam hij weer bij zijn positieven.
,
De 40-jarige Remy K.  zei twee weken geleden voor de rechtbank dat '..het nooit had mogen gebeuren'. De Vlijmenaar is woensdag door de rechtbank vrijgesproken. Maar dat geldt niet voor Willy van der P. die ontkende te hebben geslagen of geschopt. Volgens de rechtbank heeft hij met de twee anderen ‘fors geweld gepleegd’ tegen het slachtoffer. ,,Zij hebben gevoelens van onveiligheid opgewekt bij dat deel van het publiek dat hier - op straat - ongewild getuige van is geweest’’, aldus de rechtbank.
Slachtofferverklaring De mishandelde Bosschenaar liet tijdens de rechtszaak een slachtofferverklaring voorlezen waaruit bleek dat hij lichamelijk en geestelijk last had van de mishandeling. Hij zou onder meer permanent last hebben van oorsuizingen en hoofdpijn. Hij eiste ruim 65.000 euro schadevergoeding.
De rechter eiste wat de Bosschenaren betreft,  240 uur taakstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf. Wat de rechtbank betreft valt de straf lager uit omdat het incident al langer geleden was. Ook hoeven de Bosschenaren niets te betalen. 

Voor een schadevergoeding verwijst de rechter het slachtoffer naar de burgerrechter omdat onduidelijk is waar de kosten die het slachtoffer noemt, vandaan komen.
Bron: Brabants Dagblad dd. 24062021.