Bij inbraak: Politie verwijt getuige discriminerende opmerking

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2021 | Gewijzigd op: 04-07-2021
[Archieffoto]
Een deel van de Beursestraat.

................................
foto © paul kriele,
30 septembr 2020. 

Donderdagmiddag 24 juni 2021 werd in een pand aan de Beurdsestraat ingebroken. Het was geen ‘braak’ omdat de [enige] voordeur niet op slot zat en de inbrekers via een strip zich toegang tot het pand konden verschaffen. Eenmaal binnen haalden zij antiek familiezilver, een servies en kostbaar ander zilver/goud, zoals uurwerken en horloges en alle sieraden weg.
De twee bewoners hadden een afspraak op het Stadskantoor en gingen daarna nog een terrasje pikken. Na een paar uur keerden zij huiswaarts.
In die tijd werd hun hele huis -letterlijk -overhoop gehaald. De camera van Het Noord Brabants Museum legde rond 15.15 twee mannen vast die de voordeur van het betreffende pand zijn binnengegaan.
Opvallend en vreemd is dat buren die middag een op en neer lopend en mobiel bellend meisje in de straat hebben waargenomen. Ook heeft een buurvrouw in de straat evenals een verderop wonende buurman de politie bij haar buurtonderzoek geïnformeerd over twee mannen die volgens hen – door hun gedrag - er niet thuis hoorden. Maar toen die buurman zei dat het donker getinte mannen waren kreeg hij het verwijt discriminerend te zijn. Waarop deze getuige afhaakte.
De politie stelt een nader onderzoek in.