Weerwoord Castelijns op moordzaak bokser MarcÚ

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-07-2009 | Gewijzigd op: 13-04-2013
Café 't Huuske aan de Graafseweg dat in mei 2004 werd gesloten vanwege twee schietincidenten.

foto © gerard monté, 13 juni 2004
Daan - met  vriendin Gerdi- Castelijns  zoekt eerherstel voor foute beschuldiging.
Panorama's foto © hendrik jan korterink, juli 2009.

In de Panorama van deze maand juli geeft Bosschenaar Daan Castelijns zijn relaas over de moord op Leon-de Bobbert -Marcé in de nacht van zaterdag 8 mei 2004.
Het verhaal begint in januari 1999 toen Castelijns, bij een ruzie in café ’t Huukske, tussenbeide sprong om Hans –roepnaam Puk -Verspeek te beschermen tegen een aanslag door Leon –den Bobbert- Marcé. Verspeek was naar ‘t café gekomen om zich te wreken op de breuk met zijn vriendin Manuela.
De hulp van Daan keert zich tegen hem wanneer twee getuigen, te weten Franco C. en een anonieme getuige de recherche zeggen, dat Daan geld uit Puks binnenzak ontfutseld zou hebben. Daarvoor werd hem 17 maanden gevangenisstraf opgelegd.
Tussen Castelijns en Marcé bestond al lang een vete die bij confrontaties vaak eindigde in een vecht– of schietpartij. De bokser Marcé had bovendien Daan van de moord op Puk Verspeek [januari 1999] beschuldigd, terwijl Marc zelf de dader was. Castelijns krijgt er zeven jaar voor. Het kwam nooit meer goed tussen Daan en de gewelddadige bokser Leon.
Voor een schietpartij op straat, waarbij Daan zijn oude ‘vriend’ in zijn been had geschoten, werd Daan ook al in 2004 veroordeeld.
Tijdens Daans weekeindverlof in mei 2004 volgt opnieuw een confrontatie met dodelijke afloop. Locatie cafe ’t Huukske.

Castelijns heeft er vijf van de zeven jaar opzitten. In augustus 2010 komt ie vrij. Met die straf heeft ie vrede, maar voor de 17 maanden vanwege de diefstal van een som geld van Verspeek, daar is ie het principieel niet mee eens en wenst een herziening, zegt ie tegen Panorama’s redacteur Hendrik Jan Korterink.
Café ’t Huukske is op 25 mei 2004 -op last van burgemeester Rombouts - vanwege  twee gewelddadigheden gesloten.