In Week van de Veiligheid: coca´ne en shishatabak aangetroffen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-10-2021 | Gewijzigd op: 18-10-2021
In de landelijke Week van de Veiligheid van 11-16 oktober 2021 werden er door politie, douane, de fiscus en Stadstoezicht controles uitgevoerd. 
Op 13 oktober 2021 zijn 21 bedrijfspanden en woningen bezocht. In elf panden werden overtredingen geconstateerd, o.a. op de naleving van de Drank- en Horecavergunning (DHW), illegale bewoning en brandveiligheid. Op meerdere horecalocaties was geen leidinggevende aanwezig, wat een  voorschrift uit de vergunning is. 
 
Bedrijfspand aan de Statenlaan daar werd cocaïne in combinatie met de dealers attributen, waaronder gripzakjes en een weegschaal, aangetreoffenb. Dat kan leiden tot een sluiting van de woning [die met een doorrbaak met het pand was verbonden], door de burgemeester.

Ook rond de huisvesting van arbeidsmigranten werden misstanden geconstateerd. zoals illegale bewoning, uitbuiting en oneerlijke huurprijzen. 
Bij een groothandel in rookbenodigdheden, waterpijp en smaakjes op bedrijventerrein de Rietvelden werd shisha tabak aangetroffen bij een klant, in de zaak en in een bij de zaak behorende auto. Ook de schuur bij de woning van de betrokken eigenaar werd doorzocht. Daar werd een grote hoeveelheid tabak aangetroffen. Dit betreft zogenaamde shisha tabak. Voor deze tabak zijn accijnzen verschuldigd, vooralsnog zijn deze niet betaald. Statenlaan doorbraak bedrijfspand naar woning
Aan de Statenlaan werd een illegale doorbraak tussen een bedrijfspand en een woning geconstateerd. Het bedrijfspand werd illegaal bewoond. In de woning werd een handelshoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De vermoedelijke cocaïne In combinatie met  dealers attributen, waaronder gripzakjes en een weegschaal kan dit mogelijk leiden tot een sluiting van de woning door de burgemeester.