Eis tegen Bouchra D. die halfzus neer stak: tbs en dwangverpleging

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2022 | Gewijzigd op: 01-06-2022


Eis tegen Bouchra D. van steekincident op 23 oktober 2021, tbs en dwangverpleging
Tegen Bouchra S., de oudere halfzus van het slachtoffer Anouk den Dekker [20 jaar], die door haar buurvrouw met vele messteken op 23 oktober 2021 werd dood gestoken, is vandaag 1 juni 2022 tbs en dwangverpleging geëist.
Uit psychiatrisch onderzoek zou zijn gebleken dat die daad haar niet kan worden aangerekend. Het OM accepteert die verklaring van deskundigen van het Pieter Baancentrum. De psychotische toestand van Bouchra D. [22 jaar] kwam voort uit schizofrenie en overmatig cannabis gebruik [blowen]. De psychiaters spreken van waanideeën. In die waan ging zij op jacht naar haar zus Anouk, die zij met tientallen messteken om bracht .
Over 14 dagen volgt uitspraak. Bronnen: Dtv en Brabants Dagblad dd.01062022.

Bericht van 24 oktober 2021:  Dodelijke steekpartij aan Slagendreef
Anouk den Dekker [ 20 jaar] aan de Slagen is zaterdagavond rond 20.00 uur bij een steekpartij die om even over half acht in haar eigen woning plaats vond om het leven gekomen. Zij vluchtte na het incident naar de buren, waar ze overleed. Ook een hond raakte door diverse messteken gewond. Hulpdiensten konden het slachtoffer niet meer redden. Het slachtoffer was werkzaam in de zorg op Jozefoord in Rosmalen. De 21-jarige Bouchra D., een halfzus van het slachtoffer, werd aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek, maar verwijst naar een ruzie in de familiesfeer.  Er stonden beelden van het slachtoffer op instagram maar de politie vraagt ze niet te delen.