Politie trekt wapen Zuiderplas na ruzie [filmpje]

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-08-2009 | Gewijzigd op: 07-08-2009
Donderdagavond 6 augustus 2009, rond half tien moet er een ruzie en/of afrekening  hebben plaatsgevonden bij  de Zuiderplas aan de Zuiderplasweg. Ook getuigen meldden dat zij schoten hadden gehoord.
 zie ook filmpje © mark wagenbuur
Hierboven: De Zuiderstrandweg, waar zich, op de Noord-Westkop van het strandbad, het incident afspeelde.
De plaats delict met een gewonde, maar wel erg agressieve man.
-Rechts boven:  de politie begeleidt de GGD-broeders bij het wegdragen van het slachtoffer/vermoedeijke 22-jarige dader,
die een 17-jarige Rosmalense jongen bedreigd had.

-Rechts onder: de krusing op de Noord-Westkop van het strandbad. De ambulance, geëscorteerd door twee politiewagens, rijdt  naar het Groot Ziekengasthuis.

foto's © mark wagenbuur, 6 augustus 2009.

De politie vult aan wat getuigen hebben gezien:
Rond half tien kreeg het bureau een melding binnen van een ruzie tussen enkele mannen aan de Zuiderplas, zuidzijde.
Daar ging het om een bedreiging, maar in welke sfeer kan de politie nog niet zeggen. Evenmin de leeftijd en achtergrond van dader en slachtoffer. Er lag een slachtoffer en er stond een- vermoedelijke- dader bij, die zich erg agressief opstelde.
De getuige meldt dat de man schold en tierde en vroeg om een slaapzak om daar te kunnen slapen.

actueel: De politie meldt vrijdagmorgen dat het ging om een agressieve, met een mes bewapende, 22 -jarige Bosschenaar die een andere, 17 jarige Rosmalense jongen  zou hebben bedreigd.
Iets onder het midden van de kaart, in de hoek van de plas, speelde  donderdagavond 6 augustus 2009 zich het incident af. [rode pijl].

Rechts de wijk Zuid, links boven de Zuidwal.

Het gedrag van de 22-jarige, aldus de politiewoordvoerder, was zodanig dat  zelfs na de komst van [nog meer] assistentie de man nog niet te overreden viel zijn mes af te geven. Daarbij werd pepperspray gebruikt. Op een gegeven kwam de man erg agressief op een van de agenten af waarop die zijn wapen trok en hem in zijn been schoot.
Deze lichtgewonde 'dader' is -nog wel aanspreekbaar- daarop met een ambulance naar het GZG  afgevoerd, begeleid door twee politiewagens.
Intussen verleende de brandweer assistentie met lichtmateriaal om de politie de plaats te kunnen onderzoeken. Ook de rijksrecherche wordt ingeschakeld omdat het hier om een schietincident gaat, waarbij een agent is betrokken. 

Over de locatie bestaat verwarring, omdat getuigen spreken over de heemtuin, die een ontmoetingsplaats voor homo's is,


Terug naar boven