Zuiderplas: Beroving bij Heempark

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2009 | Gewijzigd op: 06-09-2009
Een 51-jarige inwoner van Sint Michielsgestel is maandagavond rond 17.30 a 18.00 uur gewond geraakt toen een nog onbekende dader hem probeerde van zijn portemonnee te beroven. Het slachtoffer liep in het Zuiderpark ter hoogte van het Heempark toen hij werd aangesproken door een man op een fiets die hem de weg vroeg. Voordat het slachtoffer kon antwoorden kreeg hij een harde stomp tegen zijn gezicht en probeerde zijn belager zijn portemonnee te pakken. Omdat het slachtoffer zich verzette ging de verdachte er zonder buit in onbekende richting vandoor. Het slachtoffer werd kort daarna geholpen door twee voorbijgangers die de man naar het ziekenhuis brachten. Daar bleek de man een gebroken neus en gekneusd jukbeen te hebben.
Hij kon een goed signalement geven van de dader waarnaar de politie op zoek is.
Het gaat om een man van 23 a 25 jaar oud met een Slavisch uiterlijk. Hij was tussen de 1.65 en 1.75 meter lang en had kort zwart haar, bruine ogen en een smalle, spitse neus. Opvallend was tevens zijn ongeschoren gelaat en grote mond met dikke lippen. De man droeg een blauwe spijkerbroek en een wit overhemd met lange mouwen. Hij reed op een herenfiets.
Getuigen met informatie die mogelijk kan leiden tot aanhouding van de dader worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie van 's-Hertogenbosch via het landelijk politienummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.