Introductie spel 'Eenheid 75' tegen toenemende criminaliteit

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2022 | Gewijzigd op: 27-05-2022
De gemeente introduceert het spel 'Eenheid 75' om daarmee de criminaliteit terug te kunnen dringen. Met deze game, zoals het persbericht Eenheid 5 noemt, gaat de  politie an andere veiligheidsinstanties de strijd aan tegen ondermijning met name van de drugscriminaliteit.
Burgers horen of zien namelijk dingen die verdacht zijn of er op lijken. Maar weten niet altijd waar ze precies op moeten letten en waar of welk meldpunt ze  kunnen bellen. Daarvoor is dit spel 'Eenheid 75' bedacht.
.............................,
.........

Op 1 juni 2022 wordt het spel ' Eenheid 75' in De Bossche Omroep geïntroduceerd. In die krant wordt  uitleg over dat spel dat bestaat uit een escaperoom en een augmented reality [AR-] app, gegeven en informatie over ondermijning en drugscriminaliteit. Dat systeem helpt je op zoek te gaan naar verdachte situaties.
Op zaterdag 18 juni 2022 gaat er onder het stadhuis[Raadskelder] een gratis pop -up escape room open.Daar beleeft men de ontknoping van het spannende verhaal rond drugscriminaliteit. De escaperoom is op woensdag en zaterdag tot einde zomer vakantie geopend. 
Het spel is gratis maar je moet wel in het bezit zijn van een smartphone die AR ondersteunt. Zie escaperoom -site