Illegaal lachgasbedrijf op Zandzuigerstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2022 | Gewijzigd op: 29-11-2022
Na de vondst van lachgas in een garagebox aan de Zandzuigerstraat heeft de politie twee mannen [ Den Bosch van 31 jaar en een uit Boxtel van 32  jaar] aangehouden. Zij worden verdacht van het runnen van een illegaal lachgasbedrijf. [Zie bericht hieronder].
Naast deze vondst onderzocht de politie  nog negen panden en nam 30 auto's in beslag en legde op drie woningen beslag. 

Bericht van 1 juli 2022 Politieonderzoek naar lachgas opslag  in garagebox Rietvelden.
Bij een controle  op 28 en 29 juni 2022,  uitgevoerd tegen ondermijning, door politie, samen met douane en de gemeente zijn in een garagebox aan de Zandzuigerstraat voor €.2.000 aan contant geld, 165 gripzakjes, 1 kilo shisha tabak en 42 flessen lachgas.  Om die reden is de box voor een jaar gesloten. Naar de herkomst wordt nog onderzoek gedaan. 

Ook werden toen bedrijventerreinen in Maaspoort en in Empel bezocht.  Aanleiding  waren aanwijzingen  van foute zaken.  Die konden worden geregistreerd met hulp van een Taskforce. RIECK .Dat is een techniek ontwikkeld door studenten van AVANS. Met een toolkit kan bij garagedeuren een schouw worden uitgevoerd. Die schouw wijst naar fout gebruik van de betreffende garage.
Bij 10 van de 28 bedrijven is met resultaat gecontroleerd van gebrekkige registratie van auto's tot gevaarlijke elektrische batterijen en illegale bewoning.