IJzeren Kind: bewust nagelaten vriend in nood te helpen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-07-2022 | Gewijzigd op: 26-07-2022

De politie stelt na onderzoek dat de man die te laat zijn vriend te hulp kwam in het IJzeren Kind eerst zelf nog een filmpje aan het maken was. Daardoor kwam voor het slachtoffer de hulp te laat. De verdachte heeft zelf het filmpje aan de politie ter beschikking gesteld. De verdachte wordt  beschuldigd van het bewust achterlaten van een vriend in nood. 


Berichht van 23 juli 2022 IJzeren Kind: Vriend redde te laat drenkeling
De politie heeft een man [53 jaar] opgepakt omdat hij een eveneens 53-jarige drenkeling in nood niet te hulp is geschoten. Het incident deed zich voor vrijdag 22 juli 2022 bij de IJzeren Kind. Daar raakte het slachtoffer in de problemen en verdronk.
Beide mannen lagen op het strand van de zwem plas  toen een van de twee rond half vier bij het zwemmen onder water verdween. De politie vermoedt dat de drenkeling onwel is geworden. Van de uitgerukte brandweer en GDD kwam de hulp te laat.
Daarop heeft de politie de verdachte naar het bureau meegenomen voor onderzoek. De vraag rijst of de verdachte al of niet pogingen heeft gedaan om de zwemmer te helpen.  Uit sectie moet nog blijken wat de doodsoorzaak van de drenkeling is geweest.