Verdachte van explosies rond huis Stapelen in Brussel opgepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2022 | Gewijzigd op: 02-09-2022
De Brusselse politie heeft op een treinstation aldaar een 20-jarige jongeman uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt  - na onderzoek door de Bossche recherche - verdacht van een eerste explosie op Groenrade en daaropvolgend op 31 juli 2022 op een huis op Stapelen. Daar woont Gracia Kr. met haar twee kinderen,en sedert kort ook met haar vriend Klaas Otto. Ook haar ouders zouden inwonend zijn. Zowel Gracia als Klaas Otto worden verdacht van witwassen.
Bron: Brabants Dagblad dd. 02092022. 

Bericht van 1 september 2022 Gebiedsverbod rond en sluiting woning op Stapelen opgeheven
Burgemeester Jack Mikkers heeft  per 1 september 2022 de sluiting van de woning op Stapelen en ook het gebiedsverbod opgeheven.
Daar kan Gracia [Grada Kraus]  en haar vriend Klaas Otto en haar moeder en partner weer het huis op Stapelen weer betrekken.
Dat doet de burgemeester mede in het belang van de twee kinderen van Gracia. Maar het cameratoezicht in de buurt blijft tot 1 december  2022 gehandhaafd in het belang van de veiligheid van de omwonenden. De politie blijft de buurt extra in de gaten houden.
Bron: Brabants Dagblad, 30082022.

Bericht van 31 juli 2022 Woning op Stapelen op slot en gebiedsverbod door Jack Mikkers ingesteld
Op last van burgemeester Jack Mikkers  is de woning van Gracia K. zondagmiddag 31 juli 2022 op slot gedaan. Zij en haar kinderen en Klaas Otto, met wie ze bevriend raakte, mogen er een maand lang niet meer in.ook mogen zij niet in de buurt van hun huis komen. De politie houdt extra toezicht.  Doel van dit besluit van Mikkers is de rust terug te doen keren en de veiligheid van de bewoners en omwonenden te waarborgen.

Bericht van  zondagmorgen 31 juli 2022 Nieuwe explosie, maar nu wel tegen het huis van Gracia K.
In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli 2022, om kwart over één, heeft zich opnieuw een explosie aan een huis in Maaspoort voorgedaan.  Maar nu trof het projectiel wel het huis van Gracia K. [vriendin van Klaas Otto] op Stapelen 34. Zoals eerder al door de redactie van bastionoranje werd gesuggereerd* was Gracia bij de voorgaande explosie al het doelwit. Maar Gracia was met haar vriend Klaas Otto met vakantie.
Wel waren haar oppassende ouders, met de twee hondjes van Gracia in het huis aanwezig.
Bron: Brabants Dagblad, dd.31 72022./bastionoranje

*Zie tussen de twee foto's bij 'Opmerking'
Gracia K. op de dag van haar huwelijk op
3 mei 2013 nog in tranen van vreugde. Maar sedert de explosiie in een andere stemming.


foto © paul kriele, 3 mei 2013.
...........................................

  
Bericht van 27 juli 2022 Explosie bij huis in Maaspoort [Groenrade]  
Woensdagmorgen 27 juli 2022 om half twee vond er een ontploffing plaats aan een huis aan de Goedenrade in Maaspoort. De klap was zodanig dat met name het dak van het huis beschadigd raakte. De dakpannen vlogen in het rond. Van het huis er naast trilden de ramen en deuren heftig.
De alarmdienst en zelfs een trauma helikopter kwamen ter plaatse.  De GGD en politie controleerde het gezin en hun huis, maar dat bleek veilig te zijn. Daarop werd het huis doorzocht. Oorzaak en daders zijn nog onbekend. Mogelijk is het verkeerde huis als doel wit gekozen..
Plaatsing camera's
De politie heeft vrijdag 29 juli 2022 in de buurt van Groenrade en Stapelen camera's geplaatst om de veiligheid van omwonenden te vergroten en en de openbare orde te handhaven.
......
Donderdag 28 jiuli 2022 werd door de politie twee camera's geplaatst: eentje in Groenrade en eentje in Stapelen. foto © politie, 

Opmerking
In de media wordt een link gelegd [al is het niet met zoveel woorden],  naar de inmiddels gescheiden F.L. , vader van hun twee kinderen,  wiens huis aan de Stapelen [inmiddels door hem verlaten] in 2017 ook doelwit was. 
Deze lezing werd woensdag 27 juli 2022 door de politie bevestigd, maar dan voor de persoon van Gracia Kraus, die eerder dd. 04052013] rmet Faysal Lacheb was getrouwd, Gracia gescheiden van Faysal ging intussen een relatie aan met Klaas Otto, maar is nog niet met hem getrouwd. Het paar was op vakantie tijdens de explosie.
De inmiddels gescheiden Faysal Lacheb en Gracia Kraus trouwden op 4 mei 2013 in het Bossche stadhuis.
foto © paul kriele, 4 mei 2013.


Terug naar boven