Man door ijs gezakt, maar slachtoffer bleek al te zijn weggelopen

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2022 Alle calamiteitendiensten waren vrijdagnamiddag 16 december 2022,  om  even over half vijf aanwezig op de Spinhuiswal. Zelfs tot in de polder en met een heli werd assistentie verleend. Op de punt van hetn wandelpad langs de stadsgracht [precies tegenover het oude paleis van Justitie] was een man met twee kinderen aan het wandelen. De man ging daar het ijs proberen, maar zakte er door heen. Volgens  een ooggetuige, die na ruim een kwartier van de komst van de politie, bandweer en GDD, toevallig tegen een commandant zei dat hij dat tafereel gezien had. 'Die man is na zijn natte duik met zijn kinderen uit het water gestapt en gewoon langs de dijk van de stadsgracht weggelopen.
Ondertussen was al een duiker van de  brandweer met  brancard via het ijs vanaf de trap aan komen lopen. In het wak onderzocht hij of er een verdronken persoon was.  Het bleek dat er geen man meer te vinden was. De commandant had intussen hem via de mobilofoon over de afloop van het voorval geïnformeerd.
De aanwezigheid van uiteenlopende calamiteitendiensten zorgde in de avondspits voor meer dan een uur een opstopping op de traverse Hekellaan- Zuidwal- Parklaan.
Hieronder d een van de brandweerlieden [een duiker met brancard]  actief in het wak om op te sporen of er werkelijk nog een slachtoffer zich in het wak bevindt.

foto's © paul kriele, 16 december 2022..