Bastion Oranje:brandweer haalt vrouw gevallen van stadsmuur naar boven

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2023 | Gewijzigd op: 01-02-2023
Vrouw valt op Oudjaarsavond vande stadsmuur op Bastion Oranje
......
De brandweer uitgerust met een magirusladder tilt een vrouw op brancard vanaf onderaan de stadsmuur omhoog. foto © paul kriele, 31 december 2022
Op de laatste dag van 2022 is vanaf de stadsmuur op Bastion Oranje om even na half twaalf een vrouw naar beneden gevallen. en in de stadgracht terecht gekomen. De calamiteitendiensten, ook een traumaheli die een dokter aanvoerde, rukten uit. Op de hoek van de Zuidwal- Pettelaarseweg ging een duikteam te water om de vrouw te redden. Ook daar, achter Pettelaarseweg 1, landde een trauma heli met een dokter Brandweerlieden, die met ladders naar beneden afdaalden, haalden de vrouw vanuit de stadsgracht aan de kant. Vanuit de polder werd met spotlights op de locatie geschenen om de hulpdiensten bij te lichten.
----
Het slachtoffer vertelt later [dd/ 31012023]  dat ze na een wandelingte met haar man 's avonds op het Bastion even uitrustte. Toen zij  een van  kannonnen wilde bekijken en er geen erg in had dat er ook een stadsmuur was,  is zij  van de muur naar beneden in het water gevallen.,
-----.
Het slachtoffer werd door de duikers gered en op een brancard -ingepakt in folie-  door een hoogwerker van de brandweer omhoog getild. Ter plaatse moest de dokter van de traumaheli haar nog meermalen hartmassages geven voordat ze kon worden afgevoerd naar het JBZ. 
Over de toestand van het slachtoffer, wat er eventueel gebroken is door de val, is op dat moment weinig bekend.
De politie had de Zuidwal afgezet. Maar opstoppingen, zoals twee weken geleden bij een verdrinkingsgeval ter hoogte van de Spinhuiswal bleven uit. 

Automobilist met teveel alcohol ontsnapt voor alcoholcontrole. Op de Maastrichtseweg wist  zondagmorgen1 januari 2023 een 33- jarige man aan een alcoholcontrole te ontkomen. Maar de politie wist hem na eenachtervolging op de A2 te achterhalen.

Auto 's in brand
Eerder zaterdagavond 31 december 2022, rond zes uur  vlogen op een omheinde parkeerplaats aan de Parallelweg twee bedrijfswagen in brand. De politie vermoedt opzet. Een bergingsbedrijf heeft de nagenoeg uitgebrande wagens weggesleept.

Drukte op Eerste Hulp JBZ
H
et Jeroen Boschziekenhuis kreeg in de afgelopen nacht  van Oud op Nieuw te maken met achttien bezoeken aan de Eerste Hulp door vuurwerkschade en door overmatig drugsgebruik.