Sluiting dreigt voor Draeck + sportschool Lamri

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2009 | Gewijzigd op: 11-09-2009
Bericht van 11 september 2009:
De voorzieningenrechter is niet ingegaan op het verzoek van de gemeente om de growshop De Groene Dreack in de Boksheuvelstraat en de aangrenzende sportschool voor een jaar te sluiten.
Daar werden in mei dit jaar in een container op de binnenplaats een groot aantal hennepstekjes gevonden. De rechter zag geen verband tussen de growshop en de vondst van die stekjes. De rechter vond evenmin dat er in drugs gehandeld zou zijn.

Bericht van  5 september 2009.

Op donderdag 28 mei 2009 werden onder meer bij de growshop De Groene Draeck, de dierenzaak Het Voedselpaleis en op het binnenterrein van de sportschool drugscontroles uitgevoerd. Voor  de sportschool Lamri en de de growshop [l] De Groene Draeck in de Boksheuvelstraat dreigt een jaar sluiting.

foto's © paul kriele, 5 september 2009.

Op 28 mei 2009 werd bij een groots aangepakte controle o.a. in 5 coffeeshops en de growshop De Groene Draeck in de Boksheuvelstraat hennep aantroffen. De politie trof bij de growshop een hoeveelheid wiet, dat in kistjes bij de toonbank werd bewaard, aan. De zaak had ook teveel chemicaliën in huis.
Op het binnenterrein van de sportschool Lamri stond een container met 275 hennepstekjes.

De gemeente dreigt  nu de sportschool en de growshop met een jaar sluiting ivm de geconstateerde overtredingen. Van de growshop inde de belastingdienst op die controledag een achterstallige vordering van € 11.575.
De dierenzaak gaat vrij uit.