Engelen: Binnenvaartschip overvaart vissersbootje

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2009 | Gewijzigd op: 17-10-2009
Vanmorgen - zaterdag 17 oktober 2009 - rond half elf heeft bij de Sluis in Engelen een binnenvaartschip een vissersboortje  overvaren. De twee-koppige bemanning van het bootje zijn te water geraakt, maar konden in veiligheid worden gebracht. Ze raakten wel gewond.  De politie ontbreekt het nog  aan verdere mededelingen.

De Sluis in Engelen, waar het ongeluk zaterdagmorgen 17 oktober 2009 gebeurde.
foto's © gerard monté, 14 augustus 2003.
 

De lezing van de politie later zaterdagmorgen:
 Zaterdagochtend [10.25 uur] vond op de Maas bij de Bokhovense Maasdijk een ongeval plaats tussen een binnenvaartschip en een roeiboot waarop twee vissers zaten. De 60-jarige Rotterdamse schipper voer vanuit het Henriëttekanaal de Maas op en zag daar kennelijk het bootje van de Kerkdrielse vissers (29 en 55 jaar) over het hoofd. Hij voer over het bootje heen, waardoor de opvarenden daarvan gedwongen waren in het water te springen.
De schipper werd door mensen op de wal geattendeerd op hetgeen er was gebeurd en meerde aan. De jongste visser kon op eigen kracht zwemmend de kant bereiken. De oudste visser verdween echter onder het wateropppervlak en is uiteindelijk door zijn vissersmaat gered. Het slachtoffer heeft naar schatting drie minuten onder water gelegen. Eenmaal op de kant is hij met succes door omstanders gereanimeerd.
Een ambulance heeft het 55-jarige slachtoffer naar een ziekenhuis vervoerd. Door de dienst waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten wordt een onderzoek ingesteld.