Zoveelste ongeval thv Vughterviaduct in N65

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2009 | Gewijzigd op: 30-10-2009

Bericht 29 oktober 16.00 uur. De 29 jarige bijrijdster vande vrachtwagen die woensdagmiddag 28 oktober 2009 voor het spoorviaduct in Vught op een voorligger botste is in de afgelopen nacht in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.
Bericht 29 oktober 09.00 uur: Rijkswaterstaat bestudeert of er nog meer verbeteringen zijn aan te brengen in de situatie thv het spoorwegviaduct  in de weg Den Bosch-Tilburg [N65] thv Vught. Momenteel verricht RWS ter plaatse metingen en is zij in gesprek met de gemeente Vught,' aldus persvoorlichter Heleen Alders. Er is vorig jaar al wel een waarschuwingsbord [Matrixbord] geplaatst, dat vrachtwagens vroegtijdig waarschuwt.
RWS bekijkt of ter plekke nog meer duidelijkheid kan worden verschaft rond het viaduct en of de doorstroming van het verkeer kan worden verbeterd.  Alders: 'De situatíe is er niet vlekkeloos. Hoewel het viaduct aan de veiligheidseisen voldoet, kunnen de aanwezige stoplichten en de verdiepte ligging van het viaduct bij weggebruikers verwarring oproepen.  De situatie geeft  teveel oponthoud in het verkeer.
Bij het ongeval van woensdagmiddag 28 oktober 2009 had de chauffeur uit Landgraaf het Matrixbord genegeerd en ging vlak voor het viaduct plotseling op de rem staan.'

Bij de gecompliceerde kettingbotsing raakte een 29-jarige mede-inzittende uit Tijnje ernstig gewond. De chauffeur van deze wagen raakte ook gewond, evenals een 49-jarige chauffeur uit Landgraaf die licht gewond raakte.  De slachtoffers zaten in vrachtwagens die over de N65 reden in de richting van 's-Hertogenbosch.
Een derde vrachtwagenchauffeur, een 40-jarige Helmonder raakte niet gewond. 
Brandweer, politie, ambulance, personeel van de traumahelikopter en Rijkswaterstaat hebben geassisteerd bij het ongeval. De N65 is lange tijd afgesloten geweest, waardoor er in en rond de stad verkeersopstoppingen ontstonden.