Politieauto's zetten veelpleger in bestelbus klem

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2009 Na een achtervolging heeft de politie vamorgenvroeg - vrijdag 11 december 2009/ rond 01.00 uur een 30-jarige Bosschenaar aangehouden op het Klokkediep. De man is bij de politie bekend als veelpleger. Er waren 3 politiesurveillances nodig om de man te pakken te krijgen.

Toen een surveillance de man rijdend in zijn bestelbus waarnamen en wilden controleren, negeerde hij het stopteken en reed met gedoofde lichten met hoge snelheid weg.

De agenten, die assistentie kregen van nog twee andere politieauto's, zetten de achtervolging in.
Een van de politiewagens probeerde de bestuurder op de Klokkenlaan klem te rijden. Er ontstond een aanrijding. Een van de agenten liep naar het voertuig toe en voelde dat het portier op slot zat. De verdachte zette zijn auto in de achteruit en reed vervolgens achteruit rijdend de Klokkediep op. Daar ramde hij een lantaarnpaal. Een tweede politieauto probeerde de bestelbus te laten stoppen door het voertuig aan de zijkant aan te tikken. De verdachte bleef achteruit de Klokkediep inrijden. Een derde politievoertuig tikte vervolgens de bus aan waardoor het voertuig al achteruit rijdend een houten paal ramde en op een groenstrook tot stilstand kwam. Daar gaf de man zich uiteindelijk over. 
Verkeersspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan. De aangehouden bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Dat is ingevorderd tot september 2010. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag danwel zware mishandeling van een ambtenaar in functie. De drie politievoertuigen raakten beschadigd, evenals de bestelbus. Er raakte niemand gewond.