Politie zoekt getuigen mishandeling Oudjaarsnacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2010 | Gewijzigd op: 01-01-2010
De Bossche politie meldt dat de jaarwisseling een drukke nacht is geweest. De meeste meldingen betroffen vuurwerkoverlast, brandjes op straat en vechtpartijen. In totaal zijn er in de regio Noord-Oost meer dan 40 meldingen geweest van buitenbrandjes  en heeft de politie iets meer dan 30 aanhoudingen verricht, waarvan de meeste in Den Bosch. Daarvan waren er meer aan de horeca gerelateerde aanhoudingen dan oud en nieuw gerelateerde. 


-De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling op de Oranje Nassaulaan door een groepje van zes jogelui. 
Vier jongens en twee meisjes zouden vrijdagmorgen 1 januari 2010 om tien over half zes op de Oranje Nassaulaan drie jongens mishandeld hebben. Twee van de slachtoffers, 20 jaar en 27 jaar uit 's-Hertogenbosch, waren er ernstig aan toe en zijn vervoerd naar het ziekenhuis.
De slachtoffers spraken een groepje aan die een fiets vernielden. Ze kregen direct enkele klappen waardoor de slachtoffers op de grond vielen. De 20-jarige en de 27-jarige slachtoffers werden, terwijl ze op de grond lagen, zo hard geschopt dat ze bewusteloos raakten. Het dadergroepje rende weg het station in. Het derde slachtoffer, 28 jaar uit 's-Hertogenbosch, is het groepje achterna gegaan en zag dat ze in een auto van het merk Seat, type Leon van na 2004, kleur zwart met een spoiler achterop, stapten en weg reden.
De twee slachtoffers hadden verwondingen in hun gezicht en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is direct een onderzoek gestart, maar zoekt ook mensen die de combinatie van het groepje met de auto herkennen of die op een andere manier van de mishandeling afweten. Graag melding via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

-Vanmorgen  -vrijdag 1 januari 2010 - zijn rond 3 uur vijf mensen opgepakt naar aanleiding van een vechtpartij in de Dr. Poelstraat. De ruzie, waarbij gebruik werd gemaakt van een stalen pijp en een honkbalknuppel, begon tussen 2 vrouwen in een woning aan de Dr. Poelstraat. Doordat zij hulp kregen van enkele mannen groeide er een vechtpartij uit voort in de buurt van de Palmboomstraat. Daarbij liepen meerdere mensen verwondingen op aan hoofd en gezicht. De vijf Bossche verdachten [18, 36, 43 en 45 jaar] en een 34-jarige man uit Veghel zijn ingesloten. 

-Ook op nieuwjaarsdag rond 3 uur werden twee mannen [19 en 25 jaar] op de Schutskampstraat opgepakt die volgens getuigen met brandblussers ontvreemd uit een afgesloten kast hadden gespoten. Toen de politie de straat in reed was het herkennen van de verdachten niet moeilijk want ze waren wit van het bluspoeder. Eén van de verdachten bekende spontaan ook een telefooncel vernield te hebben. De brandblussers waren op een dak gegooid. Het tweetal is ingesloten aan het bureau en de recherche onderzoekt de zaak.

Terug naar boven