Verdachte poederbrief bedrijf op Maaspoort gepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2010 | Gewijzigd op: 15-01-2010
bericht: 15 januari 2010
De politie heeft gisteren- donderdagavond 14 januari 2010 - in Den Haag een 57-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van bedreiging van het plaatsen van een poederbrief bij LaSer aan de Larenweg. Gevolg was dat 
15 medewerkers in quarantaine kwamen en 3 personen last kregen van ademhalingsproblemen.
De politie wist aan de hand van aanwijzingen op de brief de verdachte op het spoor te komen. Het motief van de verdachte die is ingesloten, is nog onbekend. Uit onderzoek van het poeder bleek dat  het om plantaardige pollen ging.

bericht: 14 januari 2010
 Het bedrijf LaSer aan de Bossche Larenweg ontving vanmorgen donderdag 14 janauri 2010 een poederbrief.
Vijftien medewerkers van het bedrijf op Maaspoort mochten na een uren durende 'quarantaine' rond half drie het bedrijf verlaten. Volgens een woordvoerder van de politie is nagegaan of zij in contact zijn gekomen met een mogelijk schadelijke stof. De enveloppe met de vermoedelijke kwalijke stof werd vanmorgen in het bedrijf aangetroffen. Drie medewerkers van de financiële dienstverlener hebben ademhalingsproblemen. De politie zette uit voorzorg het hele terrein af.
Nadat de 'slachtoffers' door ambulancepersoneel waren onderzocht werd de quarantaine rond half zes opgeheven. De politie vond de situatie niet ernstig.