Bommelding station: ook omgeving ontruimd

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-02-2010 | Gewijzigd op: 09-02-2010
De bewuste trein van Roosendaal naar Zwolle, aankomst  even voor  8 uur op station Den Bosch, waarin de verklede en verdachte persoon zat.

foto © marc venrooij, 8 februari 2010.
 
Politiebericht: van 09.25 uur:
De persoon is inmiddels aangehouden, maar de situatie is daarmee niet veranderd, aldus woordvoerster Marieke Stuart. Het station blijft ontuimd en de politie gaat zelfs uit voorzorg de gebouwen rond het station ontruimen.
Gegevens over de aangehouden reiziger heeft de politie nog niet.
Nader bericht 09.15 uur:
 de eerste verslaggever die ter plaatse was en foto's maakte is Bart Oosterveld van Omroep Brabant.  De in Boschveld woonachtige Oosterveld meldde dat het op het stationsplein zwart ziet van de mensen. Politie loopt er in kogelvrije vesten. Veel berichten komen via twitter binnen van treinreizigers die vast zitten. Blijkbaar gaat het om de trein van Roosenedaal naar Zwolle.
Nader bericht: 8.40 uur:

De melding komt uit een trein waarin een verdachte passagier zou zitten. Die kan mogelijk een explositief in zij/haar bezit hebben. De poltie is met hem/ haar ingesprek.
Vanuit de regio zijn diverse politiesurveillances ter plaats gekomen. Ook de wagen van de regionool brandweercommandant is ter plaatse. Het verkeer op de traverse raakt door de commotie verstopt.

8.15 uur:
Vanmorgen rond 8 uur kwam er een bommelding vanuit het Bossche centraal station. Het station is ontruimd, de treinenloop stilgelegd. De busdiensten rijden nog wel. Nadere gegevens ontbreken nog. De politie heeft aan beide zijden het station afgezet.
De explosieven- en mijnopruimingdienst uit Culemborg is ter plaatse.