Bommelding: Impressie reizigerscommotie

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-02-2010 | Gewijzigd op: 09-02-2010
persgesprek: Voor de pers heeft burgemeester Rombouts gezegd niet echt blij te zijn met dit incident.
Er wordt gezinspeeld op carnaval wanneer er in de stad ook allerlei verklede mensen rondlopen. Maar elke melding moet serieus worden genomen, zo verklaart ook de politie.
Een woordvoerster van de politie verkaart dat als vastgesteld is dat het om een loos alarm ging, eerst het gebied veilig verklaard zal worden, dan mag het NS en ander kantoorpersoneel weer naar binnen en dan pas gaat het dadelijks ritme van het openbaar vervoer zich hervatten. Dat zal pas rond 2 uur zijn.
Burgemeester Rombouts en Jusitie zijn rond 12.15 uur voor een vergadering bijeengekomen in een aangrenzend gebouw.
Impressie:
Naast de hectiek die de calamiteitendiensten door de bommelding van dinsdagmorgen 9 februar 2010 ervaarden, ontstond er onder de reizigers veel commotie over de reistijden. Ook busonderneming Arriva kreeg met stremmingen  te maken.

Na de ontruimng was het station ontoegankelijk.  
Ook de passarelle werd afgesloten. Foto achterzijde station. Reizigers werden later verder van het station afgeleid voor het  onderzoek in de omliggende gebouwen.

Een heli van Defensie voerde speurhonden aan en bleef ter inspectie een tijdje -tot 12.00 uur - boven de stad cirkelen. De stads-en lijndiensten van Arriva raakten verstoord.

foto's © marc venrooij, 9 februari 2010.
De stationstunnel waarboven de bewuste trein [r.] stilstond. De trein van Roosendaal naar Zwolle met de verklede en verwarde man erin.

Politiewoordvoerder Passchier verwacht dat deze zaak nog wel tot ver in de dag zal duren. Rond 12 uur was de recherche nog met honden bezig. Vooraleer ook NS zijn dienstregeling heeft hervat heeft ook zijn tijd nodig.

Terug naar boven