Ongehelmde scooterrijder botst op politieauto

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2010 De politie heeft na een gecompliceerde achtervolging met surveillanceauto's, blokkades en twee motoragenten zondagmorgen 7 maart 2010, rond  half 3 op de Bruistensingel 2 Bossche jongens [17 en 19 jr.] aangehouden.

Een motoragent was een scooterrijder op de Parade opgevallen zonder kenteken en met ongehelmde berijders. De 17-jarige bestuurder negeerde een stopteken van de agent en scheurde weg door de binnenstad dwars door het uitgaanspubliek, dat opzij moest springen.
Na een wilde achtervolging door 2 motoragenten, via kanaal en Hofstad en toen weer naar de Herven, kwam de scooterrijder door een blokkade op de Bruistensingel ten val tegen een politiewagen. Daarbij raakte hij aan het hoofd gewond.
De 19-jarige passagier was in al de Hofstad van de scooter gesprongen en aangehouden.
 
Omdat de bestuurder naar alcohol rook is in het ziekenhuis bloed afgenomen, dat wordt onderzocht door het Forensisch Intstiuut. De scooter wordt onderzocht door de technische recherche. De 19-jarige passagier heeft na verhoor twee bekeuringen gekregen omdat hij geen helm droeg en geen ID-bewijs op zak had.