Reactie Rombouts op mishandelingen Kooikersweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2010 | Gewijzigd op: 07-04-2010
Jeugdige intimidaties Kooikersweg:

Burgemeester Rombouts gaat, na gesprekken gevoerd te hebben met de slachtoffers en hun ouders, ook gesprekken aan met de daders en hun ouders
.

foto © paul kriele, 26 maart 2009.

Burgemeester Rombouts gaat, na gesprekken gevoerd te hebben met de slachtoffers van de mishandelingen op de Kooikersweg, en hun ouders, ook gesprekken aan met de daders en hun ouders.

Officiële reactie van burgemeester Rombouts Burgemeester Rombouts zegt geschrokken te zijn van de recente mishandelingen op de Kooikersweg. Vooral de jonge leeftijd van de verdachten en de slachtoffers als óók de ernst van de feiten, baart hem zorgen. Daarom heeft de burgemeester alle betrokken professionals en vertegenwoordigers uit het onderwijs bij elkaar geroepen en heeft er vandaag, woensdag 7 april 2010, een gesprek plaatsgevonden. Dat bericht woordvoerder Herman Loerakker heden namiddag. 

Alle betrokken professionals en de burgemeester vinden het van groot belang achten dat er aandacht is voor wat de slachtoffers en hun ouders is aangedaan. Politie en scholen hebben daarom gesprekken gevoerd met een aantal slachtoffers en hun ouders. Na afronding van het politieonderzoek wordt er een tweede informatieavond georganiseerd. Bij die bijeenkomst zal ook burgemeester Rombouts aanwezig zijn om zijn steun en medeleven te betuigen.

Gelet op de ernst van deze zaak gaat burgemeester Rombouts zich ook richten tot de verdachten en hun ouders. Rombouts maakt zich zorgen over deze jongeren, gelet op hun leeftijd en wil daarom ook nadrukkelijk de ouders aanspreken over hun kinderen. Zodra het politieonderzoek is afgerond nodigt burgemeester Rombouts deze jongens en hun ouders uit op het stadshuis voor een gesprek. Bij dit gesprek zijn ook aanwezig Bureau Jeugdzorg en Juvans.
Extra surveillances in West
De politie gaat extra surveilleren in West en de gemeente zet er ook straatcoaches in op de tijden dat de scholen uit gaan en scholieren door deze wijk fietsen.