Inval in woning met drugs en...kinderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2010 Bij een inval in een woning aan de Wilgenstraat, waar na tips dealers werden vermoed, is woensdagmiddag 21 april 2010  een grote hoeveelheid drugs en geld aangetroffen. Ook lag er een doorgeladen vuurwapen en andere wapens in de woning terwijl er ook vijf kinderen woonden. Na de tip zag de politie in haar administratie op dat adres een gezin met 5 kinderen [3-8 jr] geregistreerd staan.
Het lukte de politie om enkele klanten aan te houden die woensdagmiddag vanuit die woning kwamen. Vier mensen verklaarden dat ze drugs in de woning hadden gekocht. Het zou gaan om hard- en softdrugs. Na verhoor zijn deze verdachten heengezonden, ze hadden niet meer dan een gebruikershoeveelheid drugs bij zich.
Woensdag in de vooravond  is de politie de woning binnen gevallen. De hoofdbewoner, een 33-jarige man, werd direct aangehouden. Hij had 85 zakjes drugs bij zich vermoedelijk om te verhandelen. Ook had hij 1350 euro aan geld bij zich in kleine coupures. De man is naar het bureau gebracht.
Hoewel de vrouw [32-jr.] in eerste instantie vanwege de kinderen  in de woning mocht blijven, werd zij later alsnog opgepakt en zijn de kinderen bij oma en opa ondergebracht.
Bij het onderzoek in de woning werd 28.290 euro aan contant geld gevonden en meerdere zakjes met harddrugs en softdrugs. Ook vonden de agenten een doorgeladen vuurwapen met 25 patronen, een gaspistool en een verfbolletjes pistool met gaspatronen. 
De zaak wordt verder onderzocht.