Grote verkeerscontrole Hambakenweg/Maaspoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2010 | Gewijzigd op: 23-04-2010
De politie [45 man]  hield samen met Verkeershandhaving, belastingen, douane en Marechaussee donderdag 22 april 2010 in de namiddag en avond een grote verkeerscontrole op uitvalswegen in de stad, met name op de Hambakenwetering en de Maaspoortweg.
De actie, die mbv de inzet van surveillanceauto's, motoren, catch-scan/computer en een hondenwagen werd verricht, was gericht op het niet handsfree bellen, de autogordel, snelheidsovertredingen en achterstallige boetes [via mobiel betaalloket te innen].
Een snuffelhond inspecteerde auto's en automobilisten op de aanwezigheid van drugs. De douane keek uit naar illegalen en lette op de smokkel van sigaretten.

 
Op de controledag van 22 april 2010 was met name de Hambakenweg als in-en uitvalsweg in beeld. Op kruispunten stonden motorsurveillances klaar om bepaalde auto's, zoals kleine vrachtwagens en patserauto's, er uit te pikken.
 
Voor de eventuele aanwezigheid van drugs was er een snuffelhond ingezet.
foto's © herman van boxtel, 22 april 2010.
Persvoorlichter Dion Luijten  stond tidens de actie de pers te woord.

Er gebeurde aan het begin van de controleactie een kleine aanrijding van een automobilist die achteruit tegen een politievoertuig reed.

De nadruk lag op kleine busjes en patser auto`s, maar dat waren zeker niet de enige auto`s die aan een nadere inspectie werden onderworpen, ook “gewone” auto`s kwamen aan de beurt.
De controle maakte deel uit van de verkeersweek waarin de Bossche politie accenten legt op de verkeersveiligheid

   
   
   De volgorde van werken: surveillances pikken een auto uit de file, onder escorte gaan ze naar de parkeerplaats en daar volgen de inspecties.

foto's © herman van boxtel, 22 april 2010.
   

[Samengevat] Verslag [bron: politie Den Bosch] van vrijdagmorgen 23 april 2010
De Bossche politie heeft woensdag [15.00-22.00 uur] een grote verkeerscontrole gehouden op de Hambakenwetering.
Bij die actie inde 1537,51 euro aan openstaande boetes, daarnaast werden 31 bekeuringen geschreven voor uiteenlopende feiten. Een persoon werd aangehouden voor een openstaande boete en een andere 25- jarige Bosschenaar, omdat die al maanden gezocht werd ivm diefstal in een ander korps.
Ook zijn auto's uit het verkeer genomen, werden 2 rijbewijzen ingevorderd, bleken twee personen zonder geldig rijbewijs te rijden en twee bestuurders met een geschorst kenteken.

Via catscanning door het KLPD en de belastingdienst konden via de kentekens  2726 voertuigen worden gecontroleerd waarvan 40 bestuurders staande werden gehouden. Daarvan bleken 33 zaken voor de belastingdienst te zijn.
De douane constateerde 5 bestuurders die onterecht gebruik maakten van een buitenlands kenteken. Vier bestuurders kregen een waarschuwing en 1 bestuurder kreeg een boete en naheffing van 30.000 euro.Terug naar boven