Ramkraak Cityfoto/overval Kryco/ tumult by ramadan

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2003 Bij Cityfoto in de Orthenstraat hebben enkele mannen in de nacht van 24 op 25 november 2003 met een BMW-personenauto de winkelpui aan de zijde Orthenstraat geramd en enkele vitrinekasten leeggeroofd. Dertig camera’s werden meegenomen, maar de BMW die ze achterlieten is door de politie in beslag genomen.

De tuimeldeur en raampartij van Cityfoto moet worden vernieuwd na een ramkraak. Houten panelen sluiten de toegang tijdelijk af. Een groep jongeren van buitenlandse afkomst trok dinsdagmiddag nogal intimiderend door de Orthenstraat. 

foto' s © paul kriele, 25 november 2003.

In de Dode Nieuwstraat is maandagavond de speelautomatenhal van Kryco overvallen De daders die bivakmutsen droegen, bedreigden een klant en een medewerker met een wapen. De overvallers gingen er met een hoeveelheid geld en twee telefoons vandoor.
Dinsdagmiddag 25 november 2003 was het eerste rumoer na de ramadan ook in Den Bosch merkbaar. Een groep van 25 jongeren trok na schooltijd nogal dreigend door de Orthenstraat en ‘deed daar intimiderend enkele winkels aan’. Tenslotte maakten ze tumult in Eurocinema. In Amsterdam stelt de politie bij enkele bioscopen extra bewaking in.