Megaproces tegen Benno L. gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2010 Met veel pers [in de zittingszaal apart voor de journalistiek gereserveerd] en videoschermen elders in het Paleis van Justitie, startte vanmorgen maandag 31 mei 2010 het proces tegen de Bossche zwemschoolhouder Benno L. .
De 60-jarige, eertijds in de Kruiskamp woonachtige, maar van Duitse afkomst zijnde L. wordt verdacht van drie pogingen tot verkrachting, 29 gevallen van aanranding en 40 gevallen van ontucht.

De eerste zaak die de rechtbank behandelde betrof het meisje met syndroom van Down. Zo komen de eerste drie dagen tien feiten aan bod en vervolgens de aanrandingen en ontuchtgevallen.
Uit vragen van de rechtbank bleek dat Benno L. meestal zwakbegaafde meisjes uitkoos voor zijn sensuele toenaderingen. ‘Deze meisjes begrepen niet waar het om ging,’ sprak de verdachte, maar hij ontkende dat hij meisjes zou hebben –willen –verkracht[en]. L., die bij zijn relaas nogal geëmotioneerd raakte, zei wel dat hij stopte wanneer de kinderen afwijzend reageerde. ‘Ik raakte nooit opgewonden of had er gevoelens bij,’ bekende L. . Het bleek dat het hem om de films te doen was.
Met die vastgelegde films en computerbestanden ging, door een reparatiebeurt van die computer de zaak aan het rollen, doordat de technicus waarschuwde dat er nogal veel seksgetinte beelden op de computer van deze klant stonden.