Berechting overvallers horlogerie WilemvdBerg

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2010 | Gewijzigd op: 02-06-2010
Haute horlogerie Van den Berg in de Verwersstraat/hoek Voldersstraatje vorig jaar augustus overvallen.

foto © paul kriele, 12 augustus 2010.

Gisteren 1 juni 2010 zijn de drie overvallers berecht die vorig jaar 12 augustus 2009 via de Volderstraatje bij horlogier Willem van den Berg zijn zaak 'Haute Horlogerie' in de Verwersstraat  binnenliepen, die toevallig net open stond.
Het gaat om twee hoofdverdachten van 25 en 24 jaar en een derde, 21-jarige, die op die morgen in de auto in de Beurdsestraat bleef wachten. Alle drie zijn Bosschenaren, en een van buitenlandse afkomst.
Op het moment van de overval was de postbezorger net binnen geweest en sloeg de overbuurman door het geschreeuw van Willem alarm. Maar de een - de 25-jarig - was na een handgemeen met de eigenaar, die messteken trachtte af te weren, maar toch aan zijn hand gewond raakte, ontkomen. Intussen had de 24-jarige één vitrine met de minst dure horloges leeggeroofd en rende er ook vandoor. Van den Berg zag hen in het zijvenster van zijn zaak nog wegrennen.

Van den Berg moest twee maanden rust nemen door emoties en de verwonding aan zijn hand. Hij zegt een schadevergoeding te eisen. Zijn vrouw die boven nog bezig was, had van de overval niets gehoord.
De messteker en de 24 jarige horlogerover kregen vier jaar opgelegd en de chauffeur drie jaar.
Uitspraak over 14 dagen.

zie artikel op Bastion Oranje dd. 12 augustus 2009.