Lagere straffen roof horlogerie Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2010
Horlogier Willem van den Berg uit de Verwersstraat is tevredenover de straffen tegen de drie overvallers van 12 augustus 2 009.
Hij ontvangt ook nog eens 9.000 euro schadevergoeding,maar hield er de eerste maanden wel een trauma aan over en een beschadigde hand.


 foto © paul kriele, 13 augustus 2009.  

De drie daders, die vorig jaar 12 augustus horlogier Willem van den Berg in de Verwersstraat op geweldadige manier beroofden, krijgen maanden minder straf dan 14 dagen geleden door de rechtbank was geëist.
De hoofddader, een 25 jarige Bosschenaar, die Van den Berg tijdens een worsteling in diens hand stak, gaat 24 maanden, eerst 42 maanden, zitten. Diens 24-jarige compagnon, die een vitrinekast met horloges leeg ritste, mag  20 maanden zitten, eerst 36 maanden.
En de derde dader, de 20-jarige die in de vluchtauto in de Beurdsestraat wachtte, kan een jaar de cel in. Dat was eerst twee jaar. 
Horlogier Willem van den Berg is tevreden over de straffen tegen de drie overvallers. Hij ontvangt ook nog eens €  9.000 schadevergoeding, maar hield aan het onvergetelijke incident de eerste maanden wel een trauma over en een beschadigde hand.