Boom op bastion velt bijna echtpaar/raakt fiets

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-06-2010 | Gewijzigd op: 27-06-2010
Vanmiddag -zondag 27 juni 2010- om  2 uur is een tak van een van de bomen op Bastion Oranje spontaan afgeknapt. Juist op dat moment zat een echtpaar-op-de-fiets onder de boom in de schaduw te pauseren. Ze hoorden een geraas en een krak en daar lag een tak hangend over de stadsmuur vlak naast de trap voor de rondvaartboten.
Margreet Koning en haar man Paul Hogers werden net niet geraakt, maar Margreet stond nog wel trillend van schrik haar verhaal te doen, terwijl Paul de schade aan zijn Nubuk-fiets bekijkt.
Toevallig stond juist een surveillance van de politie 'Handhaving en toezicht' voor het stoplicht op de kruising Zuidwal/Prins Bernhardstraat te wachten. De beide agenten hoorden ook het geraas en de klap en schoten direct te hulp.
Van de Nubuk-fiets van Paul Hovers, die met Margreet onderweg was van Tilburg naar de Boten Parade, is het achterwiel geheel ontzet.

 Vlakbij de trap voor de rondvaartboten op Bastion Oranje is een boom één van zijn grootste takken kwijtgeraakt. De stam bleef over.
foto's  © paul kriele, 27 juni 2010.
 

Hierboven: de politie zette het terrein rond de verzwakte boom met lint af.
Paul Hogers en Margreet Koning uit Tilburg bekijken de schade aan het achterwiel van Paul's fiets dat geraakt was. Ze waren onderweg van Tilburg naar de Boten Parade op de Binnendieze, die vandaag 27 juni 2010 voor het laatst trekt
.
foto's © paul kriele, 27 juni 2010.

Terug naar boven