Na Nederland-Slowakije: oranje en een beetje bloed

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2010 | Gewijzigd op: 29-06-2010
De wedstrijd Nederland-Slowakije heeft- maandag28 juni 2010, in de vooravond - de gemoederen op de Parade nog hevig beziggehouden.

Rond 19.00 uur ontstond er op de hoek Kerkstraat /Torenstraat uit een kleine ruzie een grotere vechtpartij, waarbij drie gewonden vielen van wie een naar het ziekenhuis werd vervoerd.* Een ziekenwagen verscheen ter plekke en een aantal politiesurveillances kwam tussenbeiden.

Toen bij een ruzie tussen twee personen iemand van een andere feestvierende groep de ruzie wilde sussen, sloeg de vlam in de pan en begon zich iedereen met iedereen te bemoeien.
Uiteindelijk moest een van de vechtersbazen naar het ziekenhuis en liepen er achter af nog drie rond met een bebloede neus en gekneusde ellebogen, vertelt een van de getuigen.

*De politie bericht op 29 juni 2010 over de vechtpartij dat twee Bosschenaren (21 en 24 jaar) zijn aangehouden. Degene die gewond raakte was een 22-jarige Rosmalenaar en een 39-jarige Bosschenaar.

De Rosmalenaar werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek uiteindelijk oogletsel en verwondingen aan handen en voeten te hebben opgelopen. Het Bossche slachtoffer liep een gebroken neus op. Vermoedelijk is de vechtpartij ontstaan toen laatstgenoemde een opmerking maakte tegen de vriendin van een van de verdachten.