Eikendonkplein: Honden -en baasjes gevecht

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2010 | Gewijzigd op: 07-07-2010
Bericht dd. 7 juli 2010  Honden in beslag genomen
De politie heeft acht van de zeven honden, die zondagavond 4 juli j.l. bij het Eikendonklplein twee mannen en een vrouw hebben gebeten zijn in beslag genomen. Het gaat om pitbuls.  De 26-jarige eigenaar van de honden zat  al vanaf zondag vast, maar wordt vandaag vrijgelaten. De honden worden, op één chihuahau na, door gedragsdeskundigen onderzocht. voordat er een beslissing wordt genomen.
 
bericht dd. 5 juli 2010 Honden-en baasjesruzie
De politie heeft zondag 3 juli 2010 in de vooravond nabij het Eikendonkplein een 26-jarige Bosschenaar -eigenaar van acht honden- aangehouden voor mishandeling.
De politie verscheen in de Oude Ambachtstraat ter plaatse voor een ruzie tussen honden van twee eigenaren, waarbij ook buurtgenoten betrokken raakten.

Er werden klappen uitgedeeld en ook raakten omstanders, die er zich mee bemoeiden, door honden gebeten.
Bij de komst van enkele politie-eenheden waren er al drie mensen gewond, maar de eigenaar van de 8 honden was verdwenen. Deze 26-jarige Bosschenaar kon even later door de politie op de Maastrichtseweg worden aangehouden. De man met de niet aangelijnde hond werd ook gebeten en liep nog wat vuistslagen van de andere 26-jarige man -de verdachte - op.
Uiteindelijk zijn twee mannen van 29 en 35 jaar en een vrouw van 36 jaar gewond geraakt door beten van de hond en vuistslagen van de verdachte. Ze hebben zich in het ziekenhuis laten verbinden. 
De verdachte hondenbezitter, wiens honden aan een familielid zijn overgedragen, zit vast op het bureau.