Dodelijk slachtoffer verkeersongeval Orthenseweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-07-2010 | Gewijzigd op: 29-07-2010
Woensdag 28 juli 2001/13.45 uur raakte bij een verkeersongval een man of vrouw -de politie heeft nauwelijks nog gegevens- bij het oversteken van de kruising voor voetgangers en fietsers op de Orthenseweg/Vogelstraat onder een vrachtwagen van Goesten. De vrachtwagen sloeg waarschijnlijk, vanaf de Orthenseweg gezien, af richting Vogelstraat.
De politie, die met vijf surveillancewagens ter plekke is, buiten ambulances en een calamiteitenwagen, voert momenteel [kort na twee uur] een onderzoek uit.
De politie komt later deze middag met nadere gegevens. zie hieronder

De fietsers -en voetgangersoversteek in de Orthenseweg naar de Diezebrug ter hoogte van de Vogelstraat, waar het slachtoffer door een vrachtwagen werd gegrepen.
Links de Vogelstraat, overlangs de Orthenseweg.

Rechts boven: De voetganger of fietser werd enige meters meegesleurd. Politiewagens schermen de plek af.

foto's © paul kriele, 28 juli 2010/14.10 uur

Op woensdagmiddag is rond 13.30 uur een 56-jarige vrouw om het leven gekomen nadat zij door een vrachtauto werd aangereden. De vrouw stak lopend de kruising van de Orthenseweg met de Vogelstraat over toen zij werd geraakt door de vrachtauto. De bestuurder van de vrachtwagen, een 22-jarige man uit Waspik, is opgevangen op het politiebureau en verhoord. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. Verkeersspecialisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar wat er zich op dit kruispunt heeft afgespeeld. De politie heeft getuigen opgevangen en gehoord. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De identiteit van de vrouw is inmiddels bekend. Echter omdat de nabestaanden nog in kennis gesteld moeten worden, worden hier nog geen mededelingen over gedaan.