RivierenpleinME+politie zetten na ruzie 6 man vast

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-08-2010 | Gewijzigd op: 01-08-2010
De Riviëra Bar in de Rijnstraat is een honk van de FC Den Bosch-supporters.

foto's © paul kriele, 1 augustus 2010.
 

De politie heeft zaterdagavond 31 juli 2010 een ruzie tussen bewonersgroepen rondom het Rivierenplein met behulp van de3 ME beëindigd.

Bij dat opstootje zochten de bewoners  de confrontatie op met de politie. Vier Bosschenaren, een Vlijmenaar en een Rosmalenaar zitten vast.

Rond 18.30 uur hadden zich zo'n 30 mensen op het Rivierenplein verzameld. Daar ontstond een grimmige sfeer. Toen  enkele personen zich per auto uit de voeten maakten, werden enkele auto's, die op het Rivierenplein geparkeerd stonden, beschadigd.

De inmiddels ter plaatse gekomen politie werd belaagd door de nog aanwezige mensen. Ook gooiden mensen een fles naar de politieauto en probeerden ze de confrontatie met de agenten aan te gaan. De meesten vluchtten rond 21.00 uur naar de Riviëra Bar in de Rijnstraat. Daarop werd op last van de politie dit FC Den Bosch supporterscafé gesloten. De ME verscheen ter plaatse, de cafébezoekers werden naar buiten gedirigeerd en de politie ging tot fouillering en het afnemen van verklaringen over.

Zes verdachten [42-52 jaar] zijn aangehouden voor het verzetten bij aanhouding, bedreiging en het zich niet kunnen legitimeren. De politie onderzoekt de aanleiding van de ruzie.