Na arrestatie ivm diefstal oproer tegen politie

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2010 | Gewijzigd op: 11-08-2010
Bij de aanhouding van vijf verdachten van poging tot woninginbraak is dinsdagavond rond 23.30 uur geweld gepleegd tegen de politie. Hierbij is een 29-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Agenten waren op de Ploossche Hof bezig met de aanhouding van vijf Bosschenaren (17-20 jr.)  na een poging tot inbraak in de Meester van Merwickstraat. De politie kon alle verdachten in een auto aanhouden op de Ploossche Hof. Terwijl agenten daarmee bezig waren ageerden omstanders agressief  door zelfs met stenen te gooien. Een agent werd in zijn rug door een stoeptegel geraakt, maar raakte niet ernstig gewond.

Toen een agent de situatie te bedreigd voelde, toen een 29-jarige Bosschenaar die voor een andere politieman met een steen in zijn hand stond, zag hij zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te trekken. Hierop liet de Bosschenaar de steen vallen en rende weg. Na een korte achtervolging werd hij op de Zesde Haren aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en is inverzekering gesteld. Meer aanhoudingen wordt niet uitgesloten.
Getuigen worden gevraagd zich melden via: 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.