Winkeldief vliegt door deurruit Bijenkorf

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2005 Terwijl buiten  carnavalsmuziek klonk vloog rond 2 uur vandaag –zaterdag 12 november 2005 – een winkeldief door een van de deurruiten van de Bijenkorf op de Markt. De dief met getinte huidskleur maakte deel uit van een groepje van drie, dat zich op de herenetage aan diefstal van een spijkerbroek had schuldig gemaakt. Bij hun vlucht uit het filiaal had een van de jonge gasten het bijkomend ongeluk net een kapotte deur van het Bijenkorffiliaal te kiezen, waardoor hij dwars door het glas schoot. Hij is met verwondingen in een surveillancewagen van de politie, die snel ter plaatse verscheen, vastgezet. Ook de bij de ingang posterende beveiligingsman, die de dief in een judogreep te pakken kreeg, raakte door glasscherven licht gewond en moest worden behandeld. Van de drie is er een nog voortvluchtig. De derde werd in de speciale cel/verhoorkamer van de Bijenkorf opgeborgen totdat de politie verscheen.
Achteraf bleek de groep niet uit drie, maar uit drie mannen en een vrouw te bestaan. Ze waren afkomstig uit Tilburg. 
Door het incident verzamelde zich korte tijd veel publiek rond de zaak. Overigens trokken allerlei carnavalsclubs op weg naar het Oetelpaleis voor het Kwèkfestijn, ook veel bekijks.

De gehavende deurruit van de Bijenkorf, waar zaterdag 12 november 2005 een vluchtende winkeldief en een beveiligingsman doorheen waren gevlogen. foto's © gerard monté, 12 november 2005.