Ongeval kruising Zuidwal Pettelaarseweg Oude Dieze

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2005 In de nacht van vrijdag op zaterdag 28/29 oktober 2005/02.30 uur knalde een Golf 2, die met hoge snelheid uit de binnenstad naar Zuid reed, op de kruising Pettelaarseweg, Zuidwal, Hekellaan tegen een Mercedes, komend vanaf de Hekellaan. De bestuurder van de Golf, die door de politie werd aangehouden moest eerst voor behandeling van hoofdwonden naar het ziekenhuis worden vervoerd. 

De beide auto's -een Mercedes en een Golf- die in brokstukken overbleven. foto's © paul kriele, 29 oktober 2005/02.30 uur.

Van de drie passagiers van de zwarte Mercedes raakten de bestuurder gewond aan zijn hoofd. Deze is -voor 10 hechtingen- in het ziekenhuis behandeld. De duopassagier liep nauwelijks verwondingen op, maar de achterin zittende medepassagier is met wervel- en halsfracturen en een een aantal hoofdwonden [20 hechtingen] ook in het ziekenhuis behandeld. Toevallig was er een dokter ter plaatse. Bij die frontale aanrijding is de bestuurder van de Golf vermoedelijk door rood licht gereden. Volgens de politie had de bestuurder van deze auto teveel gedronken. Hijzelf beweerd voor de kruising nog geremd te hebben, maar getuigen verklaren het tegendeel.
Beide auto's raakten totall loss. Op de weg lag een ravage aan brokstukken, ook van een omver gereden lichtmast.