Gasten housepartij klagen Staat aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2005 De loods aan de Weerdskampweg: eerst gekraakt, maanden lang bewoond en nu door de politie ontruimd na een illegale houseparty wat de bewoners omschrijven als een verjaardagsfeestje.
Vers 1: sluiting en ontruiming van de gekraakte loods aan de Weerdskampweg
Vers 2: is de aanklacht van de krakers tegen de Staat voor de absurde ontruiming zaterdag 22 oktober 2005 en de naderende sluiting van de hal op last van burgemeester Rombouts. 

De loods aan de Weerdskampweg met spandoek 'Macht maakt corrupt'.


De gasten en met name de 16 medebewoners en de 34 overgebleven gasten van de gekraakte loods aan de Weerdskampweg [Rietvelden], waar zaterdagnacht [22 oktober 2005] de ME een ‘illegale houseparty’ stopte, klagen de Staat aan. Ten eerste vinden zij dat ze onheus zijn behandeld. Ze noemen het optreden van de ME tegen dit verjaardagsfeestje van een van hen ‘absurd’. De 50 aangehouden mensen konden niet per trein naar huis en moesten in de loods overblijven, schrijven zij in een persbericht.
Bovendien vinden zij de overmacht en het alsnog arresteren van 36 personen –nadat het feest gestopt was[..] - niet juist. Bij het bureau heeft de politie hen letterlijk in de kou laten staan. 
Tien ‘vaste bewoners’ kregen vandaag te horen dat de loods binnen 24 uur ontruimd moet zijn. De verantwoording van dat traject ’ontruiming’, zegt politiewoordvoerster Kim van der Wielen, ligt bij de gemeente.
De krakers/bewoners op hun beurt bestrijden de argumenten van de gemeente tot ontruiming. In een kort geding gaan zij hun gelijk halen.

Politie stopt illegale houseparty   bericht dd.  23 oktober 2005. 
In de afgelopen zaterdagnacht maakte de politie –na een tip- met inzet van de ME een eind aan een houseparty in een gekraakte loods aan de Weerdskampweg. Er waren -met nogal wat herrie van muziek -een paar honderd feestgangers bezig toen de politie ter plaatse kwam. Maar de organisatie wilde het feest niet beëindigen, waarop na aangeven van burgemeester Rombouts de ME werd ingezet. Van hen zijner 36 aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De apparatuur is in beslag genomen.