Onoplettende hoofdagente betrokken bij aanrijding

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-08-2010 | Gewijzigd op: 17-08-2010
Door onoplettendheid van een Bossche hoofdagente [als bijrijder in een surveillancewagen] klapte op de Vliert [Rijckevorsel van Kessellaan] een passerende Vughtse automobilist met zijn auto tegen het openzwaaiend portier van de surveillancewagen. De politie was opgeroepen voor een scooter die op het talud langs het spoor lag en parkeerde de auto aan de linkerkant van de weg. De chauffeur, ook een agent, was al uitgestapt.
Op het moment dat de 72-jarige Vughtenaar met zijn stationwagen langs reed, zwaait de agente het portier open. Die klapt tegen de passerende auto aan.
Er is zowel schade ontstaan aan de politiewagen die door Takelbedrijf Logicx [voorheen Herber] moest worden weggesleept, als aan de passerende auto: lak-en blikschade aan de wielkap en de carrosserie en een kapotte voorband.
Partijen hebben ter plekke de zaak verder afgehandeld.
De gedupeerde automobilist, die jaren al schadevrij rijdt, staat er verbaasd over dat de agente in het geheel geen excuses heeft gemaakt. Volgens een politiewoordvoerder was de agente door het voorval zo geschrokken dat zij dat vergat te doen.