Intimidaties Rivièra Bar komen nu pas naar buiten

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2010 | Gewijzigd op: 19-08-2010
De politie heeft pas woensdag [gisteren18 augustus 2010] in de namiddag bericht over een bedreiging/intimidatie door een groepje -waarschijnlijk - Marokkaanse jongens tegen de eigenares van de Rivièra Bar op woensdag 11 augustus 2010, een week geleden dus.

foto's © paul kriele,1 en 18 augustus 2010.   Het Rivierenplein en de Rivièra Bar om de hoek in de Rijnstraat.

De berichtgeving komt zo laat, doordat politie en burgemeester Rombouts het lopende incidente op het Rivierenplein van 31 augustus 2010 niet wilde oprakelen waardoor anders de tegestellingen en mogelijk vechtpartijen in de buurt zouden kunnen toenemen.

Eerst werd woensdag [gisteren] om half zeven een 18- jarige Bosschenaar aangehouden omdat hij op die elfde augustus 's avonds laat met andere - waarschijnlijk ook Marokkaanse - jongens de eigenares van de Rivièrabar zou hebben bedreigd. Nadat een barbezoeker ook nog een klap had gekregen verdwenen de jongens, die zich hadden verkleed -waarschijnlijk - om hun afkomst te camoufleren.
Diezelfde avond volgde nog een extra persbericht waarin de politie meedeelt, dat er die dag nog twee verdachte jongens voor bedreiging vastzitten. De een, een 17-jarige werd in een Groningse jeugdinrichting opgepakt en de andere -ook een17-jarige - werd in de stad aangehouden.
Allen hebben dezelfde beschuldiging: bedreiging van een bareigenares en klappen uitdelen tegen een bezoeker- op hun geweten staan.
Hoe de intimidaties hebben kunnen gebeuren, terwijl de politie en de gemeente zeggen dat er verscherpt toezicht is, laat zich vooralsnog niet verklaren.
De recherche onderzoekt de zaak. Meer aanhoudingen worden niet uigesloten, zegt de politie.