Grote politiecontrole autoverkeer

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2010 Op zaterdagavond en zondagnacht van 11 op 12 spretmber1010 heeft de politie Brabant-Noord in samenwerking met collega's van het korps Midden en West Brabant, Brabant Zuid Oost en Zeeland een grootschalige verkeerscontrole gehouden met als speerpunt alcohol.

Bij die controle die gebeurde op de Vughterweg, Vlijmenseweg, Bruistensingel, Gestelseweg en Hambakenweg, gaven de Vreemdelingenpolitie en de Belastingdienst ondersteuning.
 
Er werden 2761 blaastesten afgenomen.  57 bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Er werden 7 rijbewijzen ingevorderd en 4 beginnende bestuurders bekeurd.
 De Belastingdienst nam 2 voertuigen in beslag, 12 auto's werden tijdelijk in beslag genomen totdat de openstaande bedragen werden betaald.
Een bestuurder negeerde een stopteken op de Vughterweg en liet de auto vervolgens verlaten achter op een parkeerplaats op de Van Heurnlaan. De politie ontving een melding van een voorbijganger die zag dat de auto met hoge snelheid door de straat kwam rijden, waarna de auto door een man en vrouw werd achtergelaten. De melder kon ook signalementen van de personen doorgeven. Rond middernacht zagen agenten een andere auto opvallend langs de parkeerplaats rijden en controleerden deze auto. De inzittenden bleken de autosleutel van de verlaten auto bij zich te hebben. Het tweetal, een 38-jarige man uit Boxtel en een 39-jarige Bossche vrouw zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Later op de avond kwam nog een 23-jarige vrouw uit Esch zich melden op het politiebureau voor haar betrokkenheid. De auto blijkt gestolen te zijn en is in beslag genomen voor nader onderzoek.