Zes drugsdealers/bezitters in Hambaken aangehouden

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2010 De politie heeft ihkv de aanpak van (drugs)overlast in de wijk Hambaken donderdagmiddag en -avond 28 oktober 2010 een gerichte actie gevoerd tegen drugsdealers. Er zijn in totaal op deze avond zes mannen aangehouden die in het bezit waren van drugs. 

Op de Donkse Dreef werd in de namiddag een auto gecontroleerd waarvan bekend is dat deze betrokken zou kunnen zijn bij dealactiviteiten. Bij de twee inzittenden [26 en 34 jr.], beiden uit de Hambaken, werd inderdaad drugs gevonden. De bestuurder van de auto, de oudste van de twee, had meer dan 1000 euro bij zich in kleinen coupures. Ook werden er verschillende soorten harddrugs in de auto gevonden. De jongste van de twee wilde in het geheel niet meewerken aan de controle op drugsbezit en werd daarvoor al direct aangehouden. Bij zijn fouillering werd een zakje wit poeder aangetroffen. 
Bij een controle om half negen in de Koestraat  bleek in een verdachte auto met 4 inwoners [36, 28, 27 en 24 jr.] uit de Hambaken dat de 24 jarige drugs wilde kopen en de andere drie vermoedelijk de dealers waren. In de auto werden meerdere grammen van verschillenden soorten drugs aangetroffen. Het viertal is naar het bureau gebracht en de auto is inbeslag genomen. De klant is na verhoor heengezonden, de dealers zijn ingesloten voor de nacht.