22 jaar voor steekmoord bij pomp-station op Zuid

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2010 | Gewijzigd op: 04-11-2010
Vanmiddag woensdag 3 november 2010 heeft het openbaar ministerie 22 jaar gevangenisstraf geëist in de strafzaak tegen verdachte de 30-jarige C. . C. wordt verdacht van de moord op de toen 34-jarige Sarwan Ramlal op 23 januari 2008 bij het Shell-benzinestation aan de Gestelseweg/Senecalaan. Tegen zijn medeverdachte de 31-jarige  Gestelse T. heeft de advocaat-generaal, anders dan de eis van 2 jaar van de officier van justitie [in eerste aanleg], 12 jaar gevangenisstraf geëist voor medeplichtigheid. *

Serviceflat De Pettelaar, nabij de plek waar de steekpartij plaatsvond. foto's studio Anjo 23 januari 2008.

Volgens het OM heeft verdachte C. het slachtoffer op 23 januari 2008 met een mes in de hals gestoken op een parkeerterrein bij het Shell-tankstation nabij de Serviceflat 'De Pettelaer' aan de Senecalaan. Daar had de ex vriendin van Sarwan Ramlal de uit St.Michielsgestel wonende  T. de man  met een smoes naar toegelokt.  

Op camerabeelden is te zien dat verdachte T. zit te wachten in haar auto en dat verdachte C. zich ondertussen verdekt opstelt op het parkeerterrein. Als het slachtoffer op het parkeerterrein aankomt, loopt de dader C. op het slachtoffer af. en steekt hem in zijn hals. Het slachtoffer strompelt hevig bleodend naar de serviceflat en roept om hulp, maar zakt kort erop in de hal van de flat in elkaar.
Op 17 november 2010 doet de rechter uitspraak. 

* Noot Beroep na aanvakelijke strafeis van 15 april 2009
De officier van justitie heeft in eerste aanleg 22 jaar gevangenisstraf geëist in de zaak tegen C. en 2 jaar gevangenisstraf in de zaak tegen T. voor medeplichtigheid aan de moord. De rechtbank heeft op 15 april 2009 straffen opgelegd conform de eis van de officier van justitie. Beide verdachten hebben hoger beroep ingesteld tegen deze vonnissen.