Nieuwe campagne tegen autoinbraken

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2010 | Gewijzigd op: 03-11-2010
De gemeente start met een nieuwe campagne tegen autoinbraken onder het motto:  ‘buit erin, ruit eruit’.

Hoewel het aantal auto-inbraken de laatste jaren met meer dan de helft is gedaald. [van 5.473 auto-inbraken in 2002 naar 2330 in 2009] willen politie en gemeente dit nog verder doen dalen. Den Bosch staat  nog steeds in de top tien van autoinbraken. Maar de dalende trend heeft nog niet geleid tot een plekje buiten die top tien.

Opvallend is dat de auto-inbraken zich niet meer alleen op de hotspots concentreren, maar verspreid over de hele stad plaatsvinden. Ook is er niet één moment in de week aan te duiden met de meeste incidenten. “Dat maakt het aanpakken lastig”, zegt burgemeester Rombouts. “Maar de maatregelen van de afgelopen jaren worden verder geïntensiveerd.”

De politie gaat door met het gebruiken van een ‘lokauto’ en houdt bekende veelplegers extra in de gaten. Samen met Stadstoezicht worden ook de hotspots met grotere regelmaat bezocht. Daarnaast werkt de gemeente aan het verbeteren van de verlichting, en het snoeien van bossages. Sinds het voorjaar van dit jaar zijn er in samenwerking met Stadstoezicht, Weener Groep en studenten van het Koning Willem 1 college tien extra toezichthouders ingezet.