Vertraging rechtzaak rond dood Youssef Chahbouni

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2010 | Gewijzigd op: 06-11-2010
De zaak rondom de schietpartij tussen twee groepen van Marokkaanse jongeren in de Kruiskamp [8 april 2009], waarbij de toen 25-jarige Youssef Chahbouni werd gedood, is -vanwege een lek-  uitgesteld, zo meldt redacteur Marc Brink van het Brabants Dagblad vandaag 6 november 2010.
De rechters buigen zich erover wie nu op welk moment in de Egbert Kortenaerstraat  zou hebben geschoten. Over het dodelijk incident werd een 3D-reconstructie gemaakt, die tijdens een van de rechtzittingen in de afgelope week werd vertoond.
De reden van uitstel is dat er twee griffiers zijn ontmanteld, van wie de ene een Marokkaanse, die informatie uit de dossiers zouden hebben doorgegeven aan een of enkele verdachten. Dat heeft advocaat Arthur van der Biezen geconstateerd. Maar volgens de officier van Justitie Le Fever wordt hierover te veel ophef gemaakt, en had hijzelf al deze lek eerder aangegeven. Bovendien hadden de advocaten dit zelf in het dossier kunnen nalezen, aldus Le Fever.
Van der Biezen eiste dat de twee griffiers door hem gehoord mogen worden. Maar voor dat die eis wordt ingewilligd moet er eerst nog een vooronderzoek worden verricht, volgens de rechter-commissaris. 

Er zijn intussen vier verdachten aangehouden en gedaagd. Maar er ontbraken op de zititing deze week een 20-jarige Bosschenaar en een 29-jarige, die ook zou hebben geschoten, maar voortvluchtig is.
De verwachting is dat in januari 2011 het proces wordt voortgezet.

zie ook de artikelen:
- 22-jarige Dader schietpartij opgepakt. dd. 9 apirl 2009
-Nog twee verdachten schietpatij opgepakt dd. 25 mei 2009