Ongeval A2 ter hoogte van Zuiderplas

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2010 | Gewijzigd op: 24-11-2010
Bericht 19.30 uur: Dinsdag 23 november 2010:  Zo juist, om even over zevenen, is op de rondweg A2 in de richting van Eindhoven een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een motorrijder.Vanaf de Zuidwal was te zien dat ook de traumaheli ter plaatse verscheen. De politie, die nog geen verdere gegevens kon verstrekken, stelt een onderzoek in. De rondweg was in de richitng Tilburg/Eindhoven enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Het politiebericht meldt later [22.30 uur]:
Een 50-jarige motorrijder uit Eindhoven is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval op de rijksweg A2. De man reed richting Eindhoven en kwam in een langzaam rijdende file door nog onbekende oorzaak ten val. Mogelijk is de motorrijder om nog onbekende redenen uit balans geraakt, aangezien hij voor zijn val meerdere auto's heeft aangereden. Daardoor ontstonden tevens kleinere aanrijdingen tussen auto's, die echter slechts materiële schade tot gevolg hadden. Het slachtoffer werd in zeer zorgwekkende toestand afgevoerd naar een ziekenhuis. Hij liep vermoedelijk onder andere hersenletsel, een ingeklapte long en meerdere botbreuken aan het onderlichaam en benen op.
De hulpdiensten waren lange tijd bezig om de rijbaan weer vrij te maken voor het verkeer. Ambulancepersoneel werd geholpen door een team van de traumahelicopter. Medewerkers van de afdeling verkeersongevallen analyse van de politie deden ter plaatse onderzoek. Zij zullen in de komende tijd proberen te reconstrueren wat er precies is gebeurd. De beschadigde auto's en de motor zijn veiliggesteld voor dat onderzoek