Consternatie rond 'Politiecircus' bij Carrousel

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2005 In week 26 [27 juni t/m 1 juli] en in week 27 [ 4 juli t/m 9 juli 2005] werd door de Bossche politie op diverse locaties [Karrenstraat en Torenstraat] oefeningen gehouden die hectische situaties in het uitgaansleven nabootsten.
Rond het middaguur op donderdag 30 juni 2005 hield de Bossche politie een oefening in en voor de nachtclub Carrousel in de Karrenstraat. Die oefening gebeurt herhaaldelijk in diverse Bossche uitgaansgelegenheden. Ze zijn bedoeld om bij calamiteiten de samenwerking tussen de nieuwkomers bij de politie te testen en te repeteren.
Jan van Son van Carrousel biedt voor deze speciale gelegenheid -om niet - gastvrijheid aan de manschappen, de figuranten en zijn personeel, dat ook ingezet wordt. Uiteraard trokken de opstootjes rond baldadige jongeren, zatte gasten en personeel van de veiligheidsdienst, die ingezet waren én een 20-tal agenten veel bekijks.. 

Hierboven: de oefening van agenten zowel de surveillancedienst als het biketeam, met personeel van Carrousel en tientallen figuranten trok veel bekijks. Op de rechter foto bespreken Jan van Son [Carrousel] en Van Striphout de oefening nog even door.

foto's © paul kriele, 30 juni 2005.
 

Op dinsdag 5 juli 2005 was de Torenstraat met diverse café's aan de beurt.