Vughterstraat 64.: Sexwinkel Christine le Duc stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2019 | Gewijzigd op: 26-03-2019
De winkel in erotische- en sexartikelen Christine le Duc op Vughterstraat 64 is gestopt. De etalages en het winkelinterieur zijn al leeggehaald.
De keten Christine Le Duc,   van Nederlandse oorsprong en  opgericht door Hans Hartog, stopt. 
Christine le Duc werd verkocht aan Beate Ushe, maar later teruggekocht door een groep Nederlandse investeerders.
De keten van sexwinkels ging in 2017 failliet. Ook Christen le Duc kreeg het moeilijk door internet. Bij een reorganisatie sloten al dertien van de 26 winkels. De helft van het personeel kreeg ontslag.

*zie onder de foto artikel van Christinele Duc op Wikipedia 
 
Het pand links naast de Kookwinkel,
Christine le Duc op Vughterstraat 64 stopt
.

foto © paul krieel, 20 maart 20-9.
.........................................................................

Oprichter van de winkelketen is Hans Hartog, zoon van een hoofdpostbesteller uit Volendam, die in Amsterdam aanvankelijk een handel in Perzische tapijten bedreef. In 1968 kocht hij voor 50.000,- gulden een souvenirwinkeltje in de Molensteeg op de Wallen dat de naam "Pigalle" droeg (genoemd naar de gelijknamige rosse buurt van Parijs) waar ook erotische bladen, boekjes en super 8 films verkocht werden. Dat gebeurde "onder de toonbank" aangezien de handel in zulk materiaal op basis van het algemene pornografieverbod nog tot 1986 illegaal was,[1] al werden seksshops al een aantal jaren gedoogd.
Hartog verhuisde het zaakje al snel naar de Reguliersdwarsstraat en gaf het de naam "Eros", wat hij later veranderde in "Christine le Duc", naar zijn vrouw Christine Hartog. Ondanks inbeslagname van de winkelvooraad bleef hij doorgaan en begon hij een postorderbedrijf en opende hij filialen op betere locaties, waarmee hij de erotiek en seksartikelen voor een groter publiek toegankelijk maakte. Tegen het jaar 2000 waren er vestigingen van Christine le Duc in enkele tientallen Nederlandse steden.
Onderdeel van Beate Uhse
Nadat Hans Hartog geen geschikte opvolger voor zijn succesvolle winkelketen had kunnen vinden, verkocht hij deze in 2003 aan het concern van de Duitse onderneemster Beate Uhse. Sinds 2009 ging Christine le Duc zich meer en meer op vrouwen richten, terwijl de zaak oorspronkelijk mannen als doelgroep had.Erotische winkel aan het Spui in Amsterdam, waar tot 2016 een vestiging van Christine le Duc zat

Begin 2015 kreeg het bedrijf van het Commissariaat voor de Media een boete van € 15.000 opgelegd omdat het nagenoeg gratis handboeien had weggeven bij de aankoop van een erotisch boek voor een meerprijs van slechts € 0,09. Deze vorm van klantenverleiding en het daarmee ontduiken van de vaste boekenprijs was volgens het Commissariaat niet geoorloofd. Het bedrijf vond de boete voor een dergelijke onschuldige actie aan de hoge kant en overwoog in beroep te gaan.
Begin 2015 had Christine le Duc in Nederland 31 winkels verspreid over het hele land, maar werd besloten om 8 zaken te sluiten, vooral die op minder drukke plaatsen. In de overblijvende filialen zou het bedrijf zich nu vooral richten op vrouwen, omdat die inmiddels de belangrijkste klantengroep waren geworden.[3] Begin 2016 maakte het bedrijf bekend dat ze dertien van de 26 winkels gingen sluiten,waaronder de laatste vestiging in Amsterdam, namelijk die aan het Spui.


Bericht van 12 december 2010 Sexwinkel Christine le Duc overvallen
Vandaag -zondag 12 december 2010 -werd kort voor zes uur een overval gepleegd op de sexwinkel Christine le Duc op Vughterstraat 62/64. Het gaat om twee daders die gewapend waren. Ze ontkwamen  via de Markt, zo verklaart de politie, die op dit moment [18.45 uur] geen nadere informatie heeft.
 
De politie en de recherche zijn nog met een onderzoek bezig. Middenin de overvallen sexwinkel Christine le Duc
op Vughterstraat62/64.


foto's © paul kriele, 12 december 2010.,

De politie verricht op dit moment in de- na zessen stille- winkelstraat, een buurtonderzoek en is met speurhonden actief.

In het maandagmiddag 13 december 2010 ontvangen politiebericht staat:
Het signalement van de twee verdachten is: mannen met zwarte bomberjacks met donkere bontkraag, spijkerbroeken. Leeftijd ongeveer 35 jaar. Een verdachte droeg witte Adidas sportschoenen met zwarte strepen, zwarte handschoenen en bivakmutsen. Lengte; 1.60-1.70 meter.
Er is een onbekend geldbedrag ontvreemd.
Ook werd vanmiddag een poging tot een overval op een woning aan de Reitschedreef gepleegd.

Terug naar boven